©2018 by the Juhé Burn community.

TÉMATÁBOROK

A tématáborok önszervezödö alkotócsoportok.

A táborok olyan helyek ahol a résztvevők táboroznak, és közösen szervezik saját ellátásukat, úgy mint például konyhai felszerelés, táborvacsorák, szelektív hulladékgyűjtés, víz. Emellett közösen alkotnak valamit a puszta lakói számára, mint például egy chill teret, bárt, workshopokat, előadásokat. 

Bátorítjuk, hogy a résztvevők táborokba szervezödjenek, találjanak egy nevet és témát a táboruknak és megtalálják a módját, hogy mint csapat hozzájáruljanak a közösség élményéhez. 

 

Tématábor követelmények

A lenti szempontok követése a Ti felelősségetek - és érdeketek

Közösségi tér

Ajándék a pusztának

A tématáborok célja kettős: A tagok közös logisztikai szervezése és hogy csapatban többféle ajándékot tudunk adni a pusztának (playának). Minden tématábornak legyen minden résztvevő számára nyitott tere. Emellett lehet olyan tér is, ami csak a tábor tagok számára hozzáférhető (pl. tagok sátrai, táborkonyha, tábor szemetesek ide tartozhatnak).

Vizuálisan igényes

Esztétika nappal és éjjel

A tábor legyen vizuálisan igényes, különösen a közösségi tér megalkotásához tervezés és szeretetteljes megvalósítás szükséges. Gondoljátok át, hogyan segítheti a tér az emberi kapcsolatok épülését, a közvetlenséget. Tervezzétek meg a dekorációt, éljétek ebben ki művészi késztetéseiteket (kísérletezzetek!). Ne felejtsétek el az éjszakai fényeket! Sok tábor éjjel a legvarázslatosabb.

Interaktív

Események, szolgáltatások

A táborok legyenek interaktívak. Ajándékozzatok eseményeket (pl.: nappali v. éjjeli buli, workshop), szolgáltatásokat (pl.: zene, make up station, étel- vagy italbár). Ezek Juhépuszta teljes közössége, azaz minden résztvevő számára legyenek nyitottak. Az események nevét, idejét, rövid leírását küldjétek meg legkésőbb 2 héttel az esemény előtt, hogy bekerüljön a programfüzetbe.

Csodálatos szomszéd

Erősítsétek egymást

Legyetek jó szomszédok. Tartsátok be az egyeztetett hangerőt (területenként eltérő), ha generátort használtok egyeztessétek a helyét szomszédaitokkal. Segítsétek egymást, szervezzetek közös programokat és esetleges nézeteltéréseket igyekezzetek egymás között rendezni. Szükség esetén kérjetek egy mentort a koordinációs csapatból.

Együttműködő

A koordinációs csapattal

Minden tábornak kell, hogy legyen egy táborvezetője, aki a koordinációs (egész rendezvényt érintő ügyeket szervező) csapattal aktív kapcsolatot tart. Tudnunk kell előre, hogy nagyjából mit terveztek, kérünk egy skiccet az elrendezésről. Megállapodunk egy helyben az igényeitek alapján.

Leave No Trace

Nem hagyunk nyomot magunk után

A tématáborok felelősek a saját területük 100% tisztán hagyásán. Nem maradhat MOOP (= Matter out of Place), és minden tématábornak el kell köteleződnie amellett hogy nem hagy ott oda nem való dolgot, különösen nem hulladékot. Minden tématábor és minden résztvevő résztvesz a közös területek MOOP-mentesítésében.

 
Celebration Time

Tématáborok Juhé Burn 2018

Táborhoz csatlakozás a tábor megnevezésével a juheburn gmail com címre és összekötünk a táborvezetővel!

Handmade Soap

Shower Camp

Perfect Execution

A Zuhany tábor csapata nyitvatartási időben zuhanyzási lehetőséget biztosít Juhépuszta lakóinak. Vizet hozz!

Country Music Artist

Jamcamp

Jammelők tábora

Hangszeren zenélők, jammelők alkotása. A dallam és az ének helye. A Transzmisszió installáció gazdái.

Stained Glass

Lucent Ventures

Electronic dancemusic camp

Venture into different realms through practicing the art of lucid and radiant dancing. Lucent Venture's gift to the puszta is a covered space for dancing - and of course the music!

Disjointed Triangle

Reality Check

Chill Sound Camp

A relaxing space to explore ambient, new age and experimental soundscapes. Join us to unpick the probable and evade the impossible.

Coffee

Coffee Junkie

Exceptional Achievement

A Coffee Junkie egy mozgó installációról kávét ajándékoz a résztvevőknek.

Blue Colored Smoke in Alley

Camp Blue and Teal

Perfect Execution

A Kék táborban alkotásaink kék színűek, és ún. teal szervezési módon állnak elő. Eseményeink közé tartozik a "Blue Cheese Night". Nemzetközi résztvevőket segítjük.

Outdoor Cooking

Kukit!

Cook It! főzőtábor

A Kukit! ajándéka, hogy a puszta lakói számára korlátozott kapacitással konyhát biztosít, amit a puszta lakói (azaz a Juhé Burn résztvevők) használhatnak.

Fire Show

Fire Tribe

Home of flow artists and wannabes

A Fire Tribe otthont ad tűzművészeknek és azoknak akik azzá szeretnének válni. Ajándékunk a fire space és tüzes előadásaink.

Celebration Time

Juhealing Camp

Perfect Execution

A Healing tábor gyógyítók, jógázók alkotótere, különféle workshopokat ajándékoznak a pusztának. A Healing camp nevet és vezetőt keres.

Luscious Palm Leaves

Zengető

Chill helyszín

A Zengető csapata kendert alapanyagként használva chill helyszínt ajándékoz a pusztának.