©2018 by the Juhé Burn community.

Fogadj örökbe egy különleges komposzt-WC-t

Felhívás müvészeknek

A Juhé Burn 2018 eseményre új komposzt WC-kkel készülünk, amelyek alapja egy-egy telefonfülke. A telefonfülke komposzt-WC díszítésének egy-egy művész lenne a gazdája. Te, vagy az egész csapat ha szeretnéd. Jelentkezés és a felhívás letöltése ITT.

 

Art GYIK

Amit tudnod érdemes, ha a pusztára hoznád szíved alkotását

Hol és mikor lesz az esemény?

A Juhé Burn 2018 Juhépusztán, magánterületen lesz megtartva. Cél, hogy az installációk és egyéb alkotások szept. 27. (csütörtök) és okt. 1. (hétfő) között álljanak. Szükség esetén az első (szept. 27, csüt.) és az utolsó (okt. 1., hétfő) nap használhatók bontásra, ebben az esetben az alkotások péntek reggel és vasárnap között tekinthetők meg.

Mikor van lehetőség helyszíni munkára? 

Helyszíni munkára július közepe és az esemény között egyeztetés szerint egyedi időpontban is lehetőség van van. Közös építőhétvégét 2018. szeptember 14-16. szervezünk. A Juhé Burnön akkoris részt tudsz venni, ha ezen az építő hétvégén nem érsz rá.

Kell vennem jegyet?

A Juhé Burnt egymásnak hozzuk létre, a költségeket is megosztjuk. Minden résztvevő valamilyen aktív részvétellel (pl. tématábor, art projekt, orga-csapat önkénteskedés) és pénzben járul hozzá az összejövetelhez. Az anyagi hozzájárulás két részre bomlik: Hozzájárulás közös költségekhez (jegy) és saját alkotásunk költségei (anyagköltség, szállítás).

Tehát igen, kell venned jegyet. Az alapítók éa minden résztvevő ugyanezt teszik. Nem szeretnénk, ha a költségekhez való hozzájárulás akadályozna a részvételben. Ezért lesz Low Income Ticket azoknak, akiknek a teljes ár jelenleg túl nagy teher lenne. Ha a Low Income Ticket is gondot jelent, írj nekünk.

Hogyan finanszírozzam az alkotásom költségeit?

Mivel ez egy művészeti és közösségi összejövetel, szeretnénk támogatni a műalkotások létrejöttét és nem szeretnénk, hogy a művészeket aránytalanul több költség terhelje, mint más alkotókat. Éppen ezért részleges költségtámogatást (art grant) max. a költségek 70% erejéig - ezt a közös hozzájárulásokból finanszírozzuk - egyénileg lehet kérni.


Igyekezzetek amit tudtok recikla vagy adományozott anyagokból megszervezni, a fennmaradó részre készítsetek egy büdzsét, küldjétek meg nekünk és egyeztessünk.

A művészeknek, úgy mint minden más résztvevőnek is, a közös költségekhez hozzá kell járulnia, azaz kell hogy legyen "jegye".

Hogyan juttassam Juhépusztára az alkotásomat?

A kész alkotás, vagy az alapanyagok a helyszínre juttatása a művészeti projekt csapat felelőssége. Ha nincs autód, érdemes a közösség tagjaitól segítséget kérni, esetleg eleve keresni a projekt csapatba egy olyan tagot, akinek van alkalmas járműve. Közösségünket a "Juhé Burn" elnevezésű interaktív Facebook csoportban éred el.

Ha már tudod, milyen projektben veszel részt, kérjük mindenképp írd be a jelentkezéskor, így sokkal gyorsabb lesz a csoportba történő felvételed.

A csoportban vannak angolul és magyarul beszélő tagok, hogy mindenki otthon érezze magát lehetőség szerint angolul és magyarul is posztolj. Ha csak az egyik nyelven tudsz vagy annyira van időd, ez ne tartson vissza :)

Leave No Trace - pontosan mit kell, hogy vállaljak? 

A Leave No Trace és a "Pack it in, Pack it Out" alapelv egy installáció esetén azt jelenti, hogy az általad használt terület 100% csodálatosan hagysáért felelősséget vállal minden alkotó. Ez vonatkozik az installáció helyére, és az általatok használt egyéb - pl. építési vagy táborozási - térre egyaránt. 

Mivel az elv, hogy mindenki a saját hulladékáért felelős, ezért nincsenek szemetesek, szemétlerakó DE ezalól van 2 kivétel: 

  • Fa- és papírhulladék elégethető az erre kijelölt hordókban (burn barrel).

  • Műanyag- és fém csomagolási hulladék leadható az erre kijelölt helyen és időben.

Amennyiben nincs szükséged installációd valamely hasznosnak tűnő részére, érdemes egyeztetni házigazdánkkal vagy más táborokkal - amennyiben tudja valamelyik csapat hasznosítani, az mindenkinek a legjobb. Installációd valamelyik része, amit nehéz elszállítanod / tárolnod valaki otthonának szeretett elemévé válhat.

Leave No Trace. Rendben, de hogyan?

Juhépusztán más a föld, mint a Burning Manen, így hasznos lehet számodra ez a kifejezetten installációs művészek számára készített "Leave No Trace for Artists" eszköz-összeállítás.

 

Projects

Portfolio of Work

Coffee Junkie

Interactive Art

Mozgó installáció kávéval és élményekkel. Kérdezd meg őket, lehet hogy hoznak kávét táborod eseményére.

Alkotó: Coffee Junkie Theme Camp

Fresh Coffee Beans

The Jump Man

Effigy

After last year Józsi bácsi smoked his cigar, we expect this year's Man to do a Juhé Jump. 

Alkotó: Gergely István & The Juhé Community

Beach Fun

Transzmisszió

Improvizáció az űrdinoszaurusszal

Zenés improvizàcio a kiàllitott alkotàsok hatàsàra, interaktiv alkotoi jàték a résztvevőkkel, mély érzékelés és érzékeltetés. Mert a mély érzékelés és érzékeltetés készsége és képességének létezése az űrdinoszaurusz szerint jó. 

Alkotó: DzsinnKalaDzsi & JamCamp

Traditional Indian Drums

Etherorganic

Transition

This installation above us aims to show a transition between the ethereal(m) and the organic. Take a minute to contemplate the beauty of the point of decision: When our creation is on the verge of transitioning to the physical realm.

Amazing-DIY-Panda-Paper-Lantern-For-A-Nu

Szimpla Koffer

A local community legend

The first installation ever made by the Hungarian burner community. A lot of adventures, learnings, fun and - who knows - maybe Szimpla Koffer is actually going to be up and running this Juhé Burn!

Travelling Wardrobe

Scent Gallery

Illat Galéria

Az alapötlet, hogy mindenki hozzon olyan illatokat, amelyeket szeret/valamilyen emléket/érzelmet idéznek fel. A saját tested illatát is elhozhatod, és fölfedezhetitek, hogy kivel tetszik kölcsönösen egymás illata.

Essential Oils